FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SV. IVAN ZELINA: 11-ERO DJECE OTROVANO UGLJIČNIM MONOKSIDOM U ŠKOLSKOM AUTOBUSU

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Jedanaestoro djece u dobi od 10 do14 godina danas se otrovalo ugljičnim monoksidom u školskom autobusuna području Sv. Ivana Zeline - jedno dijete zadržano je na bolničkomliječenju, a kod ostalih je utvrđen blaži stupanj otrovanja.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Jedanaestoro djece u dobi od 10 do 14 godina danas se otrovalo ugljičnim monoksidom u školskom autobusu na području Sv. Ivana Zeline - jedno dijete zadržano je na bolničkom liječenju, a kod ostalih je utvrđen blaži stupanj otrovanja.

Zagrebačka policija izvijestila je da je od 9,30 do 12 sati liječničku pomoć u Domu zdravlja u Sv. Ivanu Zelini zatražilo devet djevojčica i dva dječaka, koji su se žalili na mučnine, povraćanje i glavobolje.

Djeca su se vozila u školskom autobusu tvrtke "Čazmatrans" kojim je upravljao 33-godišnji S.T., a koji je prevozio učenike iz okolnih sela do Osnovne škole Dragutina Domjanića u Sv. Ivanu Zelini.

Tijekom vožnje, u stražnjem dijelu autobusa iz za sada neutvrđenih je razloga došlo do nakupljanja dima.

Po dolasku u školu djeca su se požalila učiteljici koja ih je odvela na pregled u Dom zdravlja, odakle su prevezni u zagrebački KB Rebro, gdje im je analizom krvi utvrđeno da su otrovani ugljičnim monoksidom.

Jedan je dječak priključen na respiratorni aparat i zadržan je na liječenju, dok je kod ostalih utvrđen blaži stupanj otrovanja, kažu u policiji.

Autobus je podvrgnut izvanrednom tehničkom pregledu, a policija obavlja očevid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙