FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SADROVI PRISTAŠE PRIJETE ZEMLJAMA KOJE BI POKUŠALE POSLATI VOJNIKE U IRAK

BAGDAD, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Pristaše radikalnog šijitskogvođe Moqtade al-Sadra zaprijetili su u petak zemljama koje bi pokušaleposlati vojnike u sklopu međunarodnih snaga koje su uz iračke snagezadužene za uspostavu sigurnosti nakon prijenosa ovlasti 30. lipnja.
BAGDAD, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Pristaše radikalnog šijitskog vođe Moqtade al-Sadra zaprijetili su u petak zemljama koje bi pokušale poslati vojnike u sklopu međunarodnih snaga koje su uz iračke snage zadužene za uspostavu sigurnosti nakon prijenosa ovlasti 30. lipnja.

"Nijednoj zemlji nećemo dopustiti da pošalje svoje vojnike u Irak, a prema zemljama koje podupiru okupatore ponašat ćemo se kao prema okupatorima", rekao je u petak u propovijedi šeik Nasser al-Saidi, bliski suradnik Moqtade al-Sadra, u šijitskoj četvrti Sadr City u Bagdadu.

Američki predsjednik George W. Bush pozvao je početkom tjedna NATO da više pomogne u stabilizaciji te zemlje, ali je nakon sastanka G8 predložio da NATO "možda pruži pomoć u obučavanju" iračkih sigurnosnih snaga.

Sjedinjene Države već su razmišljale o mogućoj ulozi NATO-ovih izviđačkih zrakoplova Awacs u nadzoru iračke granice.

Šeik Saidi napao je i iračku vladu. "Pitam se kako to da se članovi iračke vlade protive odlasku okupacijskih snaga, dok europske zemlje zahtijevaju da one odu iz zemlje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙