FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKA POLICIJA UHITILA ZARQAUIJEVA POMOĆNIKA (KOALICIJA)

BAGDAD, 4. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iračka je policija uhitilapomoćnika islamista Abu Mussaba al-Zarqauija kojeg smatraju "glavnimosumnjičenikom" za niz atentata u Iraku nakon pada režima SadamaHuseina, priopćila je koalicija u petak.
BAGDAD, 4. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iračka je policija uhitila pomoćnika islamista Abu Mussaba al-Zarqauija kojeg smatraju "glavnim osumnjičenikom" za niz atentata u Iraku nakon pada režima Sadama Huseina, priopćila je koalicija u petak.

"Iračka je policija uhitila Omara Baziyanija, poznatog terorista kojeg se sumnjiči da je 30. svibnja u Iraku počinio ubojstvo", priopćila je koalicija koju u Iraku predvode Sjedinjene Države.

"Baziyani, pomoćnik terorista Abu Musaba al-Zarqauija, poznat je po svojim vezama s više terorističkih ekstremističkih skupina u Iraku, a sumnja se i da je odgovoran za ubojstvo mnogih nedužnih iračkih građana", dodaje se u priopćenju, u kojemu se Baziyanija naziva "jednim od glavnih članova Zarqauijeve mreže".

Jordanac Abu Mussab al-Zarqaui za čije uhićenje koalicija u Iraku nudi deset milijuna dolara, navodno je povezan s terorističkom mrežom Al Qaidom, a SAD ga drži "glavnim osumnjičenikom" za velik broj samoubilačkih napada u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙