FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH ĆE PONOVNO NOMINIRATI GREENSPANA ZA ČELNO MJESTO U FED-U

WASHINGTON, 19. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush ponovno će nominirati sadašnjeg predsjednika američkesredišnje banke Fed Alana Greenspana za čelno mjesto u središnjojbanci na još jedan mandat, objavila je u utorak Bijela kuća.
WASHINGTON, 19. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Američki predsjednik George W. Bush ponovno će nominirati sadašnjeg predsjednika američke središnje banke Fed Alana Greenspana za čelno mjesto u središnjoj banci na još jedan mandat, objavila je u utorak Bijela kuća.

"Alan Greenspan izvrsno obavlja svoj posao", kazao je Bush u priopćenju koje je novinarima prenio glasnogovornik Scott McClellan. Njegovo ponovno nominiranje za to mjesto treba odobriti Senat.

Greenspanov sadašnji četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika Feda završava 20. lipnja, a njegov 14-godišnji mandat kao člana odbora završava 2006.

Taj 78-godišnji ekonomist na dužnosti je predsjednika američke središnje banke od 1987. Bush će biti četvrti predsjednik koji će nominirati Greenspana, kojemu se pripisuju velike zasluge za suzbijanje inflacije putem monetarne politike tijekom njegova 17-godišnjeg nadziranja povijesnog američkog gospodarskog prosperiteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙