FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIREKTOR CIA-E GEORGE TENET PODNIO OSTAVKU

WASHINGTON,3. lipnja 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushobjavio je u četvrtak da je direktor američke obavještajne službe CIApodnio ostavku iz osobnih razloga.
WASHINGTON,3. lipnja 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush objavio je u četvrtak da je direktor američke obavještajne službe CIA podnio ostavku iz osobnih razloga.

Bush je rekao da je Tenet u srijedu navečer došao u Bijelu kuću i obavijestio ga o svojoj ostavci.

"Rekao mi je da podnosi ostavku iz osobnih razloga. Ja sam njemu kazao da mi je žao što odlazi", rekao je Bush objavljujući vijest u Bijeloj kući.

Dodao je kako je Tenet obavljao "izvanredan posao za američki narod" te da je bio snažan i sposoban čelnik CIA-e i u borbi protiv terorizma.

Bush je rekao da Tenetova ostavka stupa na snagu sredinom srpnja nakon čega će njegov zamjenik, Joh McLaughlin privremeno obnašati dužnost direktora CIA-e dok se ne pronađe nasljednik.

Tenet se suočio sa žestokim kritikama zbog propusta CIA-e da ozbiljno shvati terorističke prijetnje uoči napada al Qaide na SAD 11. rujna 2001., te zbog obavještajnih podataka prije američke invazije na Irak po kojima Saddam Hussein posjeduje oružje masovnog uništavanja, koje kasnije nije pronađeno.

Tenet je postao direktor CIA-e 1997. za vrijeme predsjednika Billa Clintona.

Odrastao je u New Yorku u obitelji grčkih imigranata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙