FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOGOMET: LATVIJCI U "KRIVOJ" BOJI DRESOVA

RIGA, 4. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Pripreme latvijskih nogometašaza Europsko prvenstvo u Portugalu započele su velikom aferom nakon štoim je sponzor Adidas dostavio crvene dresove koje podsjećaju na onebivše SSSR-a.
RIGA, 4. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Pripreme latvijskih nogometaša za Europsko prvenstvo u Portugalu započele su velikom aferom nakon što im je sponzor Adidas dostavio crvene dresove koje podsjećaju na one bivše SSSR-a.

Mala baltička nacija po prvi puta se plasirala na jedno veliko natjecanje, no Adidas im je "povrijedio" nacionalni ponos isporučivši im dresove u "krivoj" nijansi crvene boje.

"Dresovi su sovjetski i to zasigurno nije ono što smo naručili. Na latvijskoj zastavi boja je crvenkasto-smeđa, a ne čisto crvena koja nas podsjeća na krvavu prošlost", izjavio je predsjednik Latvijskog nogometnog saveza Janis Mezeckis, dodavši kako ni veličine dresova ne odgovaraju narudžbi.

Kako će Latvija na EP-u igrati u skupini sa Njemačkom, a Adidas je njemačka tvrtka, mnogi Latvijci u cijelom slučaju vide protivničku provokaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙