FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKO IZASLANSTVO NA ZASJEDANJU KONGRESA LOKALNE SAMOUPRAVE VIJEĆA EUROPE

STRASBOURG, 20. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo sudjelovatće od 25. do 27. svibnja na godišnjem zasjedanju Kongresa lokalne iregionalne samouprave Vijeća Europe (VE) u Strasbourgu, na kojemu bitrebao biti izabran novi predsjednik te organizacije.
STRASBOURG, 20. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo sudjelovat će od 25. do 27. svibnja na godišnjem zasjedanju Kongresa lokalne i regionalne samouprave Vijeća Europe (VE) u Strasbourgu, na kojemu bi trebao biti izabran novi predsjednik te organizacije.

Izbori će se održati prvoga dana zasjedanja, kada će izaslanici odlučiti o nasljedniku dosadašnjeg predsjednika, guvernera Tirola Herwiga van Staa.

Tijekom trodnevnog rada Kongres će, među ostalim, raspravljati o stanju u Rusiji, Gruziji, Armeniji i na jugoistoku Europe.

Među temama su i sudjelovanje imigranata u životu lokalne zajednice, kvaliteta pitke vode, turizam i nasilje na sportskim natjecanjima.

Kongres lokalne i regionalne samouprave osnovan je 1994. godine kao savjetodavno tijelo Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Priprema redovitih izvješća o stanju lokalne i regionalne demokracije te nadzor provedbe Europske povelje o lokalnoj samoupravi u članicama i zemljama kandidatima za članstvo u Vijeću Europe jedna je od glavnih zadaća tijela u kojemu djeluju izaslanstva 45 europskih zemalja.

Kongres je aktivan i u Paktu o stabilnosti u jugoistočnoj Europi, gdje promiče jačanje uloge lokalne samouprave u prekograničnoj suradnji.

Peteročlano hrvatsko izaslanstvo predvodi dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙