FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

BOŠNJACI, 18. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić danas je u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u Bošnjacima nedaleko od Županje obišao je reprodukcijski centar i farmuza uzgoj kunića "Kunis" d.d., koju je 2002. godine, dok je bila ustečaju, kupila vinkovačka tvrtka "Eurco" i obnovila proizvodnju.
BOŠNJACI, 18. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u Bošnjacima nedaleko od Županje obišao je reprodukcijski centar i farmu za uzgoj kunića "Kunis" d.d., koju je 2002. godine, dok je bila u stečaju, kupila vinkovačka tvrtka "Eurco" i obnovila proizvodnju.

Predsjednika su u "Kunisu" dočekali i pozdravili predsjednik Uprave Ivan Milidrag, predsjednik Nadzornog odbora društva Davor Kuterovac, te član Uprave Željko Majstorović.

Predsjednik je pogone za reprodukciju i uzgoj kunića obišao u pratnji rukovoditelja proizvodnje Ranka Galića. Po Galićevim riječima, u "Kunisu" godišnje kolju 35 tisuća kunića, 95 posto ih se izvozi u Nizozemsku, a preostalih pet posto plasira se na domaće tržište.

Sa stadom od deset tisuća ženki "Kunis" iz Bošnjaka najveći je proizvođač kunića u Hrvatskoj, a Uprava planira, u suradnji s obiteljskim gospodarstvima, povećati broj kunića za klanje na 700 tisuća godišnje.

"Ova je tvrtka primjer onoga što Hrvatskoj treba. Uz sve otežavajuće okolnosti koje prate izvoznu proizvodnje ovdje se sve proizvedeno uspijeva skoro u potpunosti izvesti", ocijenio je u razgovoru s novinarima predsjednik Mesić.

Nakon posjeta "Kunisu" u Bošnjacima Predsjednik će posjetiti i Tvornicu za proizvodnju opeke i crijepa "Dilj" d.d. Vinkovci gdje će u pogon pustiti novu liniju za proizvodnju crijepa, vrijednu 11 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙