FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi prekršio IZBORNU ŠUTNJU

RIM, 13. lipnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconiprekinuo je zakon o izbornoj šutnji i ispred biračkog mjesta na kojemje u Milanu glasovao napao ljevicu te pozvao da se ne glasuje za malestranke.
RIM, 13. lipnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi prekinuo je zakon o izbornoj šutnji i ispred biračkog mjesta na kojem je u Milanu glasovao napao ljevicu te pozvao da se ne glasuje za male stranke.

Talijanske televizije koje su u subotu poslije podne pratile Berlusconijev izlazak na biralište nisu prenijele njegovu izjavu, već samo snimku, odnosno pridržavale su se obvezne šutnje, ali su talijanski listovi u nedjelju posvetili veliki prostor tom događaju.

"Coriere della Sera" objavljuje danas glavni naslov prve stranice kako je Berlusconi govorio dok su birališta još otvorena kršeći time izborni zakon. Na unutarnjim stranicama prenesene su Berlusconijeve riječi. Na pitanje jednog od prisutnih novinara što će se dogoditi ako njegova stranka Naprijed Italijo izgubi na izborima, Berlusconi je odgovorio kako je to nemoguće, nezamislivo, te je napao one koji ne idu na glasovanje.

Oni koji ne izlaze na birališta "neka se ne žale kasnije da se ne osjećaju zaštićenima", rekao je Berlusconi, a onda napao ljevicu "s kojom Italija ne može nikamo stići".

Inače, prvog dana eruopskih izbora, u subotu je od 15 do 22 sata na birališta u Italiji izašlo čak 20 posto od 50 milijuna upisanih birača, što se ocjenuje kao vrlo visok odaziv. U nedjelju su birališta otvorena od sedam do 22 sata, nakon čeka će se znati prve projekcije izbora za Europski Parlament. U Italiji se održavaju i djelomični administrativni izbori, odnosno oko 38 milijuna Talijana bira gradonačelnike i općinska vijeća u voše od četiri tisuće gradova, te pokrajinska vijeća u 63 pokrajine, a regionalno vijeće samo na Sardiniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙