FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AL QAIDA TVRDI DA JE JEDNOG AMERIKANCA UBILA I DRUGOG OTELA U SAUDIJSKOJ ARABIJI

RIJAD, 13. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Al Qaida je priopćila unedjelju da je ubila jednog Amerikanca, a jednog otela u SaudijskojArabiji kako bi se "osvetila za američko maltretiranje" muslimanskihzatvorenika u Iraku i zaljevu Guantanamo na Kubi, navodi se naislamističkoj stranici na Internetu.
RIJAD, 13. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Al Qaida je priopćila u nedjelju da je ubila jednog Amerikanca, a jednog otela u Saudijskoj Arabiji kako bi se "osvetila za američko maltretiranje" muslimanskih zatvorenika u Iraku i zaljevu Guantanamo na Kubi, navodi se na islamističkoj stranici na Internetu.

Na stranicu je također stavljena video snimka koja navodno prikazuje ubojstvo drugog Amerikanaca u Rijadu ranije ovog tjedna.

Napadi na strance postali su velika prijetnja sigurnosti u Saudijskoj Arabiji.

Očevici su izjavili da je Amerikanac ubijen u subotu dok je parkirao automobil ispred svoje vile u predgrađu Rijada.

"Organizacija al Qaida na Arapskom poluotoku" priopćila je na islamističkoj stranici Sawt al Jihad da je u isto vrijeme otela Paula Marshala Johnsona (49), inženjera iz New Jerseya.

"Mudžahedini su uspjeli u istoj operaciji ubiti drugog Amerikanca koji je radio vojnom sektoru. Prikrali su mu se i zatim ga ubili u njegovu domu".

Također se navodi da će uskoro biti objavljena video snimka otetog Amerikanca.

"Imamo legitimno pravo ponašati se prema Amerikancima na isti način kako bi osvetili ono što su Amerikanci napravili našoj braći u (bagdadskom) zatvoru Abu Ghraib i Guantanamou".

Američko je veleposlanstvo potvrdilo da je jedan Amerikanac ubijen u subotu u Rijadu i da je drugi nestao.

"Radimo s lokalnim vlastima kako bi ga pronašli", rekla je glasnogovornica veleposlanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙