FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRAD: KARDINAL BOZANIĆ I PATRIJARH PAVLE POZVALI NA ČUVANJE KRŠĆANSKIH VRIJEDNOSTI

BEOGRAD, 11. lipnja 2004. (Hina) - Svi kršćani su u vrijemeglobalizacije pozvani kroz suradnju braniti temeljne ljudske ikršćanske vrijednosti, navodi se u zajedničkom priopćenju nakondanašnjeg susreta poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarhaPavla i nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića, a za susretse vjeruje da će pridonijeti unaprjeđenju odnosa između dviju crkava.
BEOGRAD, 11. lipnja 2004. (Hina) - Svi kršćani su u vrijeme globalizacije pozvani kroz suradnju braniti temeljne ljudske i kršćanske vrijednosti, navodi se u zajedničkom priopćenju nakon današnjeg susreta poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarha Pavla i nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića, a za susret se vjeruje da će pridonijeti unaprjeđenju odnosa između dviju crkava.

Patrijarh Pavle izrazio je posebno zadovoljstvo što može još jednom u Srpskoj Patrijaršiji poželjeti dobrodošlicu nadbiskupu zagrebačkom, kardinalu Josipu Bozaniću i njegovim suradnicima, te je izrazio uvjerenje da će i ovaj susret pridonijeti unaprjeđenju odnosa izmedju dviju crkava, navodi se u priopćenju.

Kardinal Bozanić je poželio Božji blagoslov Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njezinu poglavaru, svećenstvu i vjernicima, te obavijestio patrijarha Pavla o 32. godišnjem susretu tajnika Biskupskih konferencija Europe što se održava u Beogradu.

Sugovornici su se suglasili u stavu da su svi kršćani u ovo vrijeme globalizacije pozvani suradnjom braniti temeljne ljudske i kršćanske vrijednosti, navodi se u priopćenju i ističe važnost ranijih susreta srpskog patrijarha i zagrebačkog nadbiskupa kao i prošlogodišnjeg prvog, povijesnog, sastanka Svetog arhijerejskog sinoda SPC sa svim članovima Biskupske konferencije Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙