FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Verbum predstavio dvije nove knjige

SPLIT, 11. lipnja 2004. (Hina) - Splitska izdavačka kuća Verbumpredstavila je danas dvije nove knjige "Sekte" francuskog teologa ifilozofa Jana Vernetta, iz biblioteke Fides, i "Duhovitost duhovnih -drugi dio" Monaha Doroteja, objavljenu u Posebnim izdanjima.
SPLIT, 11. lipnja 2004. (Hina) - Splitska izdavačka kuća Verbum predstavila je danas dvije nove knjige "Sekte" francuskog teologa i filozofa Jana Vernetta, iz biblioteke Fides, i "Duhovitost duhovnih - drugi dio" Monaha Doroteja, objavljenu u Posebnim izdanjima.

Knjige će tematikom privući veliko zanimanje čitateljstva, drže direktor Verbuma Miro Radalj i glavni urednik Petar Balta, koji je za knjigu "Sekte" rekao kako na zanimljiv i pristupačan način donosi sve o novim religioznim pokretima i sljedbama, te pruža sociološki i teološki utemeljen prikaz fenomena sekti, koje je autor više od desetljeća istraživao. Koliko je knjiga poučna svjedoči i to što je izvorno objavljena u enciklopedijskom nizu francuske sveučilišne naklade, istaknuto je.

U pet poglavlja autor govori općenito o sektama, pojašnjava sekte proizišle iz židovsko-kršćanskog stabla, a zatim govori o istočnjačkim, ezoterijskim i gnostičkim pokretima, te na kraju donosi prosudbu o opasnosti sekti i tome kako se treba postaviti prema njihovim sljedbenicima.

Knjiga Monaha Doroteja "Duhovitost duhovnih - drugi dio" na tragu je prvog dijela te knjige, no dok je prvi dio bio posvećen šalama pustinjaka, drugi donosi sabrane duhovne šale, anegdote i izreke iz svakodnevnog života, koje su nam iznimno bliske, poručuje Balta. U Verbumu ističu da je prvi dio knjige, tiskan 2002. godine, prodan u 5 tisuća primjeraka, te se nadaju kako će i drugi dio postići sličan uspjeh.

Inače, Monah Dorotej redovnik je benediktinskog samostana Ćokovac na otoku Pašmanu, a do sada je u Verbumovu izdanju objavio nekoliko zapaženih knjiga, primjerice "Priče iz života hrvatskih svetaca i uzornih vjernika", "Benediktinski molitvenik" i "Duhovitost duhovnih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙