FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Verbum" najavio hrvatski prijevod knjige "Dekodirani da Vincijev kod" američke spisateljice Amy Welobron

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Splitski nakladnik "Verbum" najavioje da će tiskati knjigu američke autorice Amy Welobron "Dekodirani daVincijev kod" na hrvatskom jeziku, a knjiga će se pojaviti uknjižarama za tri tjedna, doznaje se danas od glavnog urednika"Verbuma" Petra Balte.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Splitski nakladnik "Verbum" najavio je da će tiskati knjigu američke autorice Amy Welobron "Dekodirani da Vincijev kod" na hrvatskom jeziku, a knjiga će se pojaviti u knjižarama za tri tjedna, doznaje se danas od glavnog urednika "Verbuma" Petra Balte.

Knjiga "Dekodirani da Vincijev kod" argumentiran je i temeljit odgovor na krivotvorenje kršćanske povijesti, a u njoj se raspravlja i o ponovno oživljenim pitanjima svetog grala, templara, tajnom društvu "Sionski priorij" i navodno skrivenim porukama Leonarda da Vincija.

Amy Welobron također raščlanjuje teze iznesene u kontroverznom romanu Dana Browna "Da Vincijev kod", u kojemu autor otvoreno napada kršćanstvo tvrdnjama kako je Isus bio oženjen Marijom Magdalenom, s kojom je imao dijete.

Brown u svojoj knjizi također tvrdi da je Biblija krivotvorena, a današnje kršćanstvo izmišljotina cara Konstantina.

Autorica Amy Welborn je stručnjak za crkvenu povijest te književna kritičarka i kolumnistica nekoliko američkih časopisa. Do sada je objavila nekoliko zapaženih djela o religiji i kulturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙