FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKE SNAGE PRISTALE NA DJELOMIČNO POVLAČENJE IZ NAJAFA I KUFE (VOJSKA)

BAGDAD, 4. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američke su snage u sklopuprimirja s radikalnom milicijom pristale na povlačenje s nekihpoložaja u šijitskim gradovima Najafu i Kufi, kao i da se za sigurnostsvetih mjesta ovlasti iračka policija, priopćio je u petak američkičasnik.
BAGDAD, 4. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američke su snage u sklopu primirja s radikalnom milicijom pristale na povlačenje s nekih položaja u šijitskim gradovima Najafu i Kufi, kao i da se za sigurnost svetih mjesta ovlasti iračka policija, priopćio je u petak američki časnik.

"Ured guvernera Najafa priopćio je da će se iračka policija rasporediti na osjetljivim mjestima i oko njih, u blizini svetih gradova. Snage koalicije će se povući i preuzeti brigu za sektore izvan svetih mjesta u Najafu i u Kufi", izjavio je zapovjednik Douglas Duecker.

Radikalni šijitski vođa Moqtada Sadr "ustvrdio je da će povući svoje snage iz gradova ukoliko policija preuzme nadzor nad sigurnošću svetih mjesta. Očekujemo da to učini", dodao je.

Nešto prije, čelnik Mehdijeve vojske, Sadrove milicije, izjavio je za AFP: "Povukli smo naše borce s ulica Kufe i Najafa".

U petak navečer nije bilo nijednog pripadnika milicije na ulicama Kufe, njihova uporišta u središtu Iraka, gdje se dva mjeseca sukobljavala s američkim snagama, izvijestio je novinar AFP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙