FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČEŠKA: POČELI EUROPSKI IZBORI

PRAG, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europski izbori počeli su u petakpopodne i u Češkoj, prvoj od deset novih članica Europske unije kojaće na četverodnevnom europskom izbornom maratonu birati svoja 24zastupnika u Europskom parlamentu.
PRAG, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europski izbori počeli su u petak popodne i u Češkoj, prvoj od deset novih članica Europske unije koja će na četverodnevnom europskom izbornom maratonu birati svoja 24 zastupnika u Europskom parlamentu.

U Češkoj će, kao i u Italiji, izbori trajati dva dana. Oko 8,2 milijuna birača izaći će na birališta, a analitičari smatraju da bi odaziv, kao u većini bivših komunističkih država, mogao biti oko 40 posto.

Konačni i službeni rezultati bit će objavljeni u nedjelju, ali će češka televizija objaviti djelomične rezultate u subotu.

U petak u 7,00 sati po lokalnom vremenu (6,00 po srednjoeuropskom) tri milijuna irskih birača izašlo je na europske izbore na kojima bi trebali izabrati ne samo 13 zastupnika nego i izabrati svoje predstavnike u lokalnim skupštinama. Prema prvim rezultatima odaziv je u Irskoj veći nego u Nizozemskoj, gdje je glasovalo nešto više od 39 posto.

U subotu će na europske izbore izaći Italija, Malta i Latvija. Većina ostalih zemalja članica EU glasovat će u nedjelju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙