FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELO GLASOVANJE ZA EUROPSKI PARLAMENT

AMSTERDAM, 10. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Nizozemski i britanskibirači započeli su u četvrtak glasovanje za Europski parlament koje seove godine po prvi puta odvija u 25 zemalja a do nedjelje navečer,svoj glas na izborima može dati sveukupno 340 milijuna građana Europske unije s pravom glasa.
AMSTERDAM, 10. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Nizozemski i britanski birači započeli su u četvrtak glasovanje za Europski parlament koje se ove godine po prvi puta odvija u 25 zemalja a do nedjelje navečer, svoj glas na izborima može dati sveukupno 340 milijuna građana Europske unije s pravom glasa.

Tijekom naredna četiri dana, birači iz 25 zemalja proširene Unije izabrat će 732 zastupnika skupštine sa sjedištem u Strasbourgu.

Nizozemci će za parlament EU izabrati 27 predstavnika a Britanci 78.

Prvi puta za Europski parlament glasovat će i birači 10 novih članica, uglavnom bivših komunističkih zemalja, koje su se EU pridružile 1. svibnja kako bi se formirao blok od 454 milijuna ljudi.

Izbori će se održati od 10. do 13. lipnja. Prvi na izbore izlaze Britanci i Nizozemci (10. lipnja), zatim Irci (11. lipnja), dva dana (11. i 12. lipnja) glasovat će Česi, Latvijci i Malteženi, Talijani će glasovati 12. i 13. lipnja, a u preostalih 18 zemalja članica glasovat će se 13. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙