FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA POZIVA BIRAČE NOVIH ZEMALJA ČLANICA EU DA SE ODAZOVU NA IZBORE

BRUXELLES, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Visoki povjerenik EU za vanjskupolitiku i sigurnost Javier Solana u srijedu je uputio poziv građanimanovih zemalja članica Unije da se odazovu na europske izbore budući dase ocjenjuje da bi u novim zemaljama EU apstinencija mogla bitiposebno visoka kod glasovanja.
BRUXELLES, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Visoki povjerenik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u srijedu je uputio poziv građanima novih zemalja članica Unije da se odazovu na europske izbore budući da se ocjenjuje da bi u novim zemaljama EU apstinencija mogla biti posebno visoka kod glasovanja.

Solana je u izjavi objavljenoj u Bruxellesu naglasio "povijesni" karakter izbora zbog sveobuhvatnosti bez presedana u povijesti europske izgradnje jer će se odvijati istodobno u 25 zemalja od četvrtka do nedjelje.

"Izbori za europski parlament bit će poseban događaj za Europljane", izjavio je visoki povjerenik.

"Birajući naša 732 predstavnika u europskom parlamentu, istaknut ćemo ono što se već vidjelo 1. svibnja, a to je da podjela Europe pripada povjesnim udžbenicima", kazao je on.

"Važno je da se 10 novih zemalja članica, koje su u središtu europskog identiteta, angažiraju u ambicioznom projektu koji zajedno gradimo", dodao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙