FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O gradnji Alkarskih dvora

SINJ, 11. lipnja 2004. (Hina) - U Upravi Viteškog alkarskog društva nadanašnjem predstavljanju projekta gradnje Alkarskih dvora rečeno jekako je Vladino Povjerenstvo za imovinu donijelo odluku da senegdašnji vojni dom u kojem će biti smješteni dvori prenese uvlasništvo VAD-a, što je bio posljednji uvjet za dobivanje građevnedozvole.
SINJ, 11. lipnja 2004. (Hina) - U Upravi Viteškog alkarskog društva na današnjem predstavljanju projekta gradnje Alkarskih dvora rečeno je kako je Vladino Povjerenstvo za imovinu donijelo odluku da se negdašnji vojni dom u kojem će biti smješteni dvori prenese u vlasništvo VAD-a, što je bio posljednji uvjet za dobivanje građevne dozvole.

Radovi s opremom stoje oko sedam milijuna eura, a Dvore je projektirao Ante Kuzmanić s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Po projektu koji je usklađen i s mišljenjem konzervatora, jer je vojni dom dijelom i jedina sačuvana mletačka nastamba u Dalmaciji, u alkarskim će dvorima na ukupno 5700 četvornih metara biti svi potrebni sadržaji kao što su alkarski klub te muzejski izložbeni prostor i drugo, a južni dio će biti namijenjen poduzetničkim djelatnostima.

Radovi bi mogli početi nakon ovogodišnjih alkarskih svečanosti, najkasnije u početku iduće godine, kad se očekuje i zatvaranje financijske konstrukcije.

Dio novca izdvaja Alkarsko društvo, a za ostatak se očekuje pomoć nadležnih ministarstava, ponajprije Ministarstva kulture, kazao je predsjednik VAD-a Mate Jukić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙