FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Što žele single žene - traže li kraljevića iz bajke?"

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Uspješnica "Što žele single žene -traže li kraljevića iz bajke?" francuskog sociologa Jean - ClaudeaKaufmanna u izdanju zagrebačke izdavačke kuće "Profil Internationala"predstavljena je večeras u "Booksi".
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Uspješnica "Što žele single žene - traže li kraljevića iz bajke?" francuskog sociologa Jean - Claudea Kaufmanna u izdanju zagrebačke izdavačke kuće "Profil Internationala" predstavljena je večeras u "Booksi".

Knjiga je nastala na temelju istraživanja, odnosno sociološke obrade velikog broja pisama koje su žene koje žive same slale časopisu "Marie Claire".

Kaufmann je u knjizi analizirao 154 ispovjedna pisma single žena u rasponu između 18 i 53 godine kako bi rasvijetlio taj društveni fenomen i odgovorio na pitanja poput "jesu li žene u 21. stoljeću single jer to žele?" zatim "Čekaju li i dalje kraljevića iz bajke?", nadalje "Jesu li zadovoljne svojim životom?", te "Postoji li uopće muškarac sličan idealu?".

U knjizi se neprestance isprepliću dvije priče - priča o samačkom životu i priča o samici i kraljeviću na bijelom konju. Kako ističe Kaufmann u uvodu knjige, tu je riječ o svojevrsnoj modernoj bajci, ali i istinitoj priči, a knjigu je napisao kao pomoć single ženama.

Sociolog Jean - Claude Kaufmann voditelj je istraživanja na CNRS-u (Centre de recherches sur les liens sociaux) na Sorbonni.

O svojim primjerima single života večeras su progovorile kantautorica Alka Vuica, zamjenica glavne urednice časopisa "Cosmopolitan" Sanja Muzaferija i psihologinja i vlasnica agencije "Speed Date" Irena Čorko.

Tako je primjerice Alka Vuica naglasila kako je majčinstvo veoma važno i ne bi ga se trebala odreći niti udana niti single žena.

Ocjenjujući u kojoj je fazi brak u Hrvatskoj, Sanja Muzaferija mišljenja je da brak u Hrvatskoj nije u krizi i da ljudi teže biti zajedno.

Irena Čorko predstavila je "Speed Date" agenciju za upoznavanje žena i muškaraca.

(Hina) xsdju yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙