FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PROGNOZE O PRIJEVREMENIM IZBORIMA U HRVATSKOJ - ZNAK LOŠE PROCJENE

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Prema nekim međunarodnim prognozamavladajući bi HDZ mogao iskoristiti uspjehe na europskom planu i usvibnju sljedeće godine, uz lokalne, raspisati i prijevremeneparlamentarne izbore, objavljuje Radio slobodna Europa i dodaje dadomaći analitičari i oporba u to ne vjeruju.
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Prema nekim međunarodnim prognozama vladajući bi HDZ mogao iskoristiti uspjehe na europskom planu i u svibnju sljedeće godine, uz lokalne, raspisati i prijevremene parlamentarne izbore, objavljuje Radio slobodna Europa i dodaje da domaći analitičari i oporba u to ne vjeruju.

IDS-ovac Damir Kajin smatra da je riječ o lošoj procjeni jer ne vidi razloga za takav potez HDZ-a koji se na svoje saveznike Hrvatsku stranku umirovljenika i zastupnike nacionalnih manjina mogao više osloniti nego na neke od vlastitih zastupnika.

"Unatoč svim teškoćama i svemu ostalom očito je da postoji ono što ja zovem politička volja Vlade da se izvršava ono što je dogovoreno", komentira u izjavi za RFE predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske Ivan Nahtigal odnos hrvatske vlade prema pitanju povrata duga umirovljenicima, važnoj točki suradnje HDZ-a i HSU-a.

Novinar "Ferala" i politički analitičar Marinko Čulić kaže da su prijevremeni parlamentarni izbori mogući ali ne zato što bi HDZ imao velikih problema: "Oni se, istina, naziru, ali mislim da ne ulaze u kritičnu masu koja bi dovela do izvanrednih izbora. Njima jednostavno zasad još dobro ide", zaključuje Čulić za RFE.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a i bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula upozorava da je dobra vanjska politika korisna ali bez rezultata na gospodarskom planu nije dovoljna za izborni uspjeh.

"To je jednostavno vlada koja se nije koncentrirala na gospodarstvo, na razvoj i na sva ona pitanja koja via facti najviše znače za građane Hrvatske i prema tome, ako mogu spekulirati, onda bih rekao da nas izbori čekaju vrlo brzo ali da to neće biti parlamentarni već predsjednički i lokalni izbori", napominje Picula u izjavi za postaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙