FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLJSKA: BELKA UVJEREN DA ĆE DOBITI POVJERENJE U PARLAMENTU

VARŠAVA, 7. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Obnašatelj dužnosti poljskogpremijera Marek Belka u ponedjeljak je izjavio da je uvjeren da će muparlament ovog mjeseca izglasati povjerenje te će se izbjećiprijevremeni izbori koji bi se trebali održati u kolovozu.
VARŠAVA, 7. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Obnašatelj dužnosti poljskog premijera Marek Belka u ponedjeljak je izjavio da je uvjeren da će mu parlament ovog mjeseca izglasati povjerenje te će se izbjeći prijevremeni izbori koji bi se trebali održati u kolovozu.

Belka je prošli mjesec doživio izglasavanje nepovjerenja u parlamentu, a u petak ga očekuje ponovno imenovanje na položaj mandatara. Nakon toga, u roku od dva tjedna, Belka mora dobiti povjerenje u parlamentu ili će predsjednik Aleksander Kwasniewski morati raspustiti parlament i 8. ili 15. kolovoza sazvati prijevremene izbore.

Vladajući Demokratski ljevičarski savez (SLD) mora pronaći oko 40 glasova u donjem domu parlamenta koji broji 460 mjesta kako bi bio siguran da će Belkin kabinet preživjeti glasovanje o povjerenju koje bi trebalo uslijediti krajem mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙