FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

otkazan koncert susane baca u SC-u, menadžer optužio sanacijskog upravitelja koji odgovara da neće potpisivati financijski štetne ugovore

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - U povodu otkazivanja današnjegkoncerta peruanske glazbenice Susane Baca u Studentskom centru danasje u Centru za ljudska prava sazvana konferencija za novinare na kojojje nazočila i umjetnica, a Zoran Marić, koji je za SC ugovaraokoncert, za otkazivanje je optužio sanacijskog upravitelja SC-a NikuVidovića tvrdeći da je prekršio Zakon o obveznim odnosima.
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - U povodu otkazivanja današnjeg koncerta peruanske glazbenice Susane Baca u Studentskom centru danas je u Centru za ljudska prava sazvana konferencija za novinare na kojoj je nazočila i umjetnica, a Zoran Marić, koji je za SC ugovarao koncert, za otkazivanje je optužio sanacijskog upravitelja SC-a Niku Vidovića tvrdeći da je prekršio Zakon o obveznim odnosima.

Niko Vidović Hini je izjavio da više neće potpisivati ugovore koji su za Studentski centar financijski štetni i da su svi dosadašnji ugovori za koncerte donosili financijske gubitke.

Dodao je da Susana Baca može i večeras održati koncert u SC-u, ali se SC-u za taj koncert moraju platiti svi troškovi. .

Marić je na konferenciji za novinare ustvrdio da je Vidović odbio potpisati formalni ugovor za koncert jedne od najcjenjenijih world music glazbenice Susane Baca, iako je prema Ugovoru o djelu koji ima s SC-om taj koncert dogovorio. Dodao je da je o cijelom slučaju pismeno obavijestio ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca.

Marić smatra da je Vidovićev stav kršenje Zakona o obveznim odnosima, da je otkazivanjem koncerta napravljen međunarodni skandal, i najavio da će Susana Baca protiv SC-a podnijeti tužbu.

Vidović je pak ustvrdio da se bez obzira na Ugovor o djelu koji je SC imao s Marićem, za svaki koncert potpisuje poseban ugovor.

Podsjetio je da je Ugovor o djelu s Marićem potpisao bivši sanacijski upravitelj SC-a Jurišić te da je on taj Ugovor s Marićem prekinuo. Marić više ne radi za SC i može ugovarati koncerte gdje hoće, ako hoće može i u dvorani SC-a ali mora platiti dvoranu, rekao je Vidović.

SC i Marić bili su vezani Ugovorom o djelu, a prema članku 5. taj se Ugovor može otkazati i prije isteka roka, što je i učinjeno. S obzirom da je Ugovor o djelu prekinut ne postoji niti obveza Zakona o obveznim odnosima, rekao je sancijski upravitelj SC-a Niko Vidović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙