FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OECD: POBOLJŠANI GOSPODARSKI IZGLEDI

PARIZ, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Prema najnovijem pokazatelju"ranog upozorenja" Organizacije zemalja za ekonomsku suradnju irazvitak (OECD), nastavak rasta gospodarskih aktivnosti vjerojatan jeu zemljama članicama, no brzina rasta u Sjedinjenim Državama ieurozoni pokazuje blage naznake slabljenja.
PARIZ, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Prema najnovijem pokazatelju "ranog upozorenja" Organizacije zemalja za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD), nastavak rasta gospodarskih aktivnosti vjerojatan je u zemljama članicama, no brzina rasta u Sjedinjenim Državama i eurozoni pokazuje blage naznake slabljenja.

OECD-ov vodeći pokazatelj za mjesec travanj pokazao je porast s u mjesecu ranije zabilježenih 123,7 na 124 bodova.

"Nastavak ekspanzije vjerojatan je u području zemalja OECD-a", stoji u izvješću te organizacije. "No, podaci za travanj signaliziraju blago slabljenje gospodarskih izvedaba u SAD-u i eurozoni".

Indeks za SAD porastao je na 134 bodova u travnju, nakon naniže revidiranih 133,5 bodova u mjesecu ranije, dok je za eurozonu indeks povećan s prijašnjih 122,8 na 123,2 boda.

Povećanje indeksa bilježe sve najrazvijenije zemlje svijeta skupine G7 izuzev Italije, čiji se indeks spustio sa 107,7 na 107,3 bodova, te Britanije, gdje je oslabio sa 109,1 na 109 bodova. Skupinu G7 čine SAD, Kanada, Japan, Njemačka, Francuska, Italija i Britanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙