FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada braniteljima produžila rokove otplate kredita

ZAGREB,11. lipnja(Hina) - Braniteljima, koji su uzeli kredite izprograma zapošljavanja branitelja, Vlada je danas rok otplate tihkredita produžila na 20 godina.
ZAGREB,11. lipnja(Hina) - Braniteljima, koji su uzeli kredite iz programa zapošljavanja branitelja, Vlada je danas rok otplate tih kredita produžila na 20 godina.

Branitelji su dobili i pet godina počeka, a mjesečne će rate otplaćivati bez kamate.

Riječ je u ukupno 3.655 kredita, 'teških' oko 320 milijuna kuna, koje su branitelji uzeli uglavnom 1996. i 1997.

Nakon Vladine odluke, simulacije pokazuju da je prosječn dug po branitelju oko 120 tisuća kuna, a mjesečna bi im rata, po novome, bila oko 500 kuna.

Naime, koncem prošle godine nenaplaćeno je bilo oko 103 milijuna kuna, a ukupna su potraživanja dosegnula 416,7 milijuna kuna.

Premijer Ivo Sanader ponovio je čvrst stav Vlade da branitelji moraju imati svoje dostojanstvo i da se ono nikad ne smije dovesti u pitanje.

Osvrnuo se i na pojavu plakata kojima se, kaže, tobože sugerira da se događa nešto što nije u skladu s nacionalnim interesima.

Nacionalni interes je da funkcionira pravna država, da svatko tko je počinio zločin za to odgovara, ali mu se krivnja mora dokazati, poručio je Sanader.

Iako nije konkretizirao na koje plakate misli, vjerojatno se radi o plakatima s likom generala Mirka Norca i porukom "Kriv je jer je branio Hrvatsku".

Premijer je ocijenio da nema onoga tko može u ovom trenutku, da su mu čiste ruke, podržavati takve poteze.

"Zato odbacujemo i nećemo prihvatiti takav način političke borbe koji se vodi od nekih skupina s vrlo sumnjivim namjerama", poručio je premijer.

"Nema toga koji se može natjecati s nama i sa mnom osobno u ljubavi prema Hrvatskoj", ustvrdio je Sanader i poručio da neće dopustiti da itko bude veći od njega u ljubavi prema Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙