FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova Gradiška: 14 stradalnika dobilo ključeve stanova

NOVA GRADIŠKA, 25. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor danas je u Novoj Gradiški uručila ključeve novihstanova za 14 stradalnika Domovinskog rata, među kojima su obiteljipoginulih hrvatskih branitelja i invalidi.
NOVA GRADIŠKA, 25. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Novoj Gradiški uručila ključeve novih stanova za 14 stradalnika Domovinskog rata, među kojima su obitelji poginulih hrvatskih branitelja i invalidi.

Novu stambenu zgradu namijenjenu stradalnicima Domovinskog rata, u stambeni prostor koje je Vlada uložila 7,450.000 kuna, i za koju je zemljište darovao grad Nova Gradiška, simboličnim rezanjem vrpce na uporabu su predali Jadranka Kosor i gradonačelnik Josip Mikšić.

Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo rješavanjem osnovnih egzistencijalnih pitanja hrvatskih branitelja, istaknuvši da će do kraja godine biti riješena stambena pitanja svih stopostotnih invalida prve skupine, njih 20.

Također je istaknula kako u lipnju počinje isplata duga braniteljima iz 1997., za što je u proračunu izdvojeno 149 milijuna kuna, te da se završava i prijedlog novog zakona o hrvatskim branitejlima, koji će u široku raspravu jer, kako je naglasila, zamisao je da se donese konsenzusom i da jamči prava braniteljima koja se neće mijenjati s promjenom vlasti.

Po riječima gradonačelnika Josipa Mikšića u Novoj su Gradiški riješena su stambena pitanja svih invalida Domovinskog rata od 40-postotne do 100-postotne invalidnosti, a nastojat će se, kako je rekao, riješiti i za preostale invalide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙