FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

kosor najavila odgodu vraćanja HBOR-ovih zajmova braniteljima za samozapošljavanje iz 1997.

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Ministrica obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je danas da ćeMinistarstvo od Vlade zatražiti da na sljedećoj sjednici donese odlukuo reprogamiranju vraćanja zajmova za samozapošljavanje koje su uzelinezaposleni branitelji od Hrvatske banke za obnovu i razvoj još 1997.koje sada ne mogu vraćati.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je danas da će Ministarstvo od Vlade zatražiti da na sljedećoj sjednici donese odluku o reprogamiranju vraćanja zajmova za samozapošljavanje koje su uzeli nezaposleni branitelji od Hrvatske banke za obnovu i razvoj još 1997. koje sada ne mogu vraćati.

Riječ je o zajmovima od po 90 tisuća kuna koje je uzelo oko tri tisuće hrvatskih branitelja, i koje do sada nisu mogli vraćati, objasnila je Kosor na konferenciji za novinare.

Rekla je da će zatražiti rok otplate na 20 godina i u jednakim mjesečnim obrocima, a na novinarski upit o pojedinostima te možebitne odluke odgovorila je da će se znati tek kad završi sjednica Vlade te da se o njima treba dogovoriti s HBOR-om i Ministarstvom financija. Istaknula je da su taj prijedlog branitelji dočekali s velikim odobravanjem.

Osvrnuvši se na tvrdnje bivšeg ministra branitelja Ivice Pančića kako je govorila neistinu da je on (Pančić) potpisivao ugovore nakon isteka ministarskog mandata, Kosor je rekla da je govorila o ugovorima za koje sadašnja Vlada nije znala kad je preuzela dužnost, i koji sada dospijevaju na naplatu.

Pokazala je ugovore ukupne vrijednosti od 1,26 milijuna kuna, među kojima je i jedan s nadnevkom 12. siječnja 2004., koji je potpisao bivši ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić i za koji, kako kaže, nije znala kada je preuzimala dužnost.

Kosor je naglasila da oko toga ne želi stvarati aferu ili polemizirati s Pančićem.

Dodala kako očekuje da danas u Hrvatskom saboru svi zastupnici konsenzusom prihvate izmjene i dopune Zakona o fondu hrvatskih branitelja. Od tog trenutka počinje zakonski postupak za rad tog fonda, najjačeg u zemlji, s kapitalom od tri do četiri milijarde kuna, istaknula je, dodavši kako su tim zakonskim promjenama, usklađenima sa stručnjacima i braniteljskim udrugama, ispravljeni zakonski nedostatci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙