FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU I EUROPSKE BANKE ZAJEDNO U BORBI PROTIV GLOBALNOG TERORIZMA

BRUXELLES, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europska komisija i europskebanke stvorile su među sobom bazu podataka u nastojanju lakšegnametanja EU sankcija skupinama s liste "terorističkih" organizacija inekim državama.
BRUXELLES, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europska komisija i europske banke stvorile su među sobom bazu podataka u nastojanju lakšeg nametanja EU sankcija skupinama s liste "terorističkih" organizacija i nekim državama.

Baza podataka sadržava informacije o ljudima, skupinama i entitetima protiv kojih je Europska unija odlučila uvesti financijske sankcije, navodi se u priopćenju Komisije. Ona će se posebno olakšati zamrzavanje imovine koja pripada ljudima ili skupinama koje cilja EU.

U bazi podataka sadržana su imena ljudi i skupine s Europske 'crne liste' terorističkih organizacija, sastavljene 2001. nakon rujanskih terorističkih napada. Ona obuhvaća i vladine dužnosnike zemalja poput Zimbabwea i Myanmara, protiv kojih je EU uvela sankcije.

Banke, udružene s četiri najveće bankarske organizacije raširene diljem Europe koje su uključene u plan, moći će integrirati bazu podataka u svoje vlastite sustave.

Kako je objavljeno iz Komisije, to predstavlja "značajno sredstvo" u borbi protiv globalnog terorizma i njegovih financijskih podupiratelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙