FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PATTEN U PETRINJI: UZ DODATNE REFORME HRVATSKOJ ULAZAK U EU NEĆE BITI PROBLEM

PETRINJA, 11. lipnja 2004. (Hina) - Uz dodatne reforme i prilagodbeHrvatskoj ulazak EU neće biti problem, izjavio je u četvrtak europskipovjerenik za proširenje Chris Patten tijekom posjeta Petrinji.
PETRINJA, 11. lipnja 2004. (Hina) - Uz dodatne reforme i prilagodbe Hrvatskoj ulazak EU neće biti problem, izjavio je u četvrtak europski povjerenik za proširenje Chris Patten tijekom posjeta Petrinji.

"Uz provedbu dodatnih reformi i prilagodbe, Hrvatskoj ulazak u Europsku uniju neće biti problem. Trebat će vam pomoć u oporavku gospodarstva, za veće zapošljavanje. Rat je prošao, ljudi se dobro uklapaju u normalan život", izjavio je Chris Patten nakon posjeta Petrinji.

Patten je u društvu ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete obišao više obitelji povratnika Srba i doseljenih Hrvata iz BiH. Svi su oni izvjestili goste da u Petrinji žive mirno i sigurno, a stambeno su zbrinuti u otkupljenim kućama APN, vraćenoj prijeratnoj imovini ili poratno obnovljenim kućama.

"Zadovoljan sam stanjem života i odnosa prema tim i sličnim ratnim stradalnicima", rekao je Chris Patten, koji će se tijekom popodneva u Zagrebu sastati s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙