FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK 11. LIPNJA

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak 11. lipnja.
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak 11. lipnja.

PETRINJA - Povjerenik Europske komisije za vanjske odnose Chris Patten nastavlja posjet Hrvatskoj odlaskom u Petrinju gdje će s ministrom razvitka Božidarom Kalmetom posjetiti obitelji izbjeglica i povratnike.

(9.15-11.00h)

ZAGREB - Predsjednik republike Stjepan Mesić primit će Chrisa Pattena, europskoga povjerenika za vanjske odnose.

(Ured predsjednika, 12.00)

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastat će se u petak u 12.40 sati s Chrisom Pattenom, povjerenikom Europske komisije za vanjske poslove.

(TV-snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sastanka. Nakon sastanka moguće su izjave za novinare.)

STUBIČKE TOPLICE - U hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama, održava se drugi dio seminara "Hrvatska i međunarodno kazneno pravo" u sklopu programa obuke hrvatskih sudaca i tužitelja za preuzimanje dijela predmeta Haškog suda (ICTY), povezenih s ratnim zločinima počinjenim na teritoriju RH.

Pred 30-ak polaznika s područja Županijskih sudova u Zagrebu i Osijeku, stručnjaci ICTY-a, suci Vrhovnog suda RH, te predstavnici Državnog odvjetništva, održat će predavanja i raspravu o provedbi istraga i podizanju optužnica, ocjeni i dopustivosti dokaza, kaznenoj politici, zaštiti svjedoka i drugim pitanjima povezenim s ustupanjem predmeta ICTY-a domaćem pravosuđu.

WASHINGTON - Državni ispraćaj bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana u Nacionalnoj katedrali u Washingtonu. Govorit će američki predsjednik George W. Bush, a očekuju se brojni svjetski čelnici. U ime hrvatske vlade na ispraćaju će biti potpredsjednica vlade Jadranka Kosor i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

ZAGREB - Javna tribina Centra za ljudska prava u suradnji s Centrom za mirovne studije pod nazivom "Zaključci i preporuke UN-ova Odbora protiv torture na treći periodički izvještaj RH razmatran na 32. sjednici Odbora".

Na sjednici UN-ova odbora 6. i 7. svibnja službeno je izaslanstvo hrvatske vlade predstavilo i branilo Vladino izvješće, a razmotren je i tzv. "shadow report" nevladinih organizacija (Centra za mirovne studije, Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava, Građanskoga odbora za ljudska prava i Centra za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka) na Vladino izvješće.

Na javnoj tribini o svojim će iskustvima iz Ženeve govoriti član službenoga vladina izaslanstva Petar Veić, Sandra Benčić iz Centra za mirovne studije i Vjesnikov novinar Tihomir Ponoš.

BEOGRAD - Završava se predizborna kampanja predsjedničkih kandidata, te u ponoć 12. lipnja počinje dvodnevna predizborna šutnja.

BEOGRAD - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u sklopu aktivnosti tijekom posjeta Beogradu u petak će se sastati sa srpskim patrijarhom Pavlom te vjernicima beogradske nadbiskupije i predstavnicima hrvatskih organizacija u Srbiji i Crnoj Gori.

PRAG/DUBLIN - Europski izbori u Češkoj i Irskoj.

SAO PAULO - Posebni ministarski sastanak zemalja G-77 na kojem će biti obilježena 40. obljetnica skupine zemalja u razvoju (do 12. lipnja).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Zvonimir Matić

Prije podne: Domagoj Janković

Poslije podne: Duška Gerić Koren

Večer: Maša Taušan

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙