FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK 8. LIPNJA

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak 8. lipnja.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak 8. lipnja.

PORTOROŽ - Drugi dan dvodnevnog sastanka Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu na kojem sudjeluje oko 300 predstavnika iz 65 država i organizacija. Drugi dan sastanka kojim se obilježava pet godina djelovanja Pakta o stabilnosti otvorit će slovenski premijer Anton Rop i posebni koordinator Pakta Erhard Busek. Raspravu o petogodišnjem djelovanju Pakta o stabilnosti moderirat će slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel. Hrvatsku će na sastanku predstavljati državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hidajet Biščević.

BEČ - Predsjednik Vlade Ivo Sanader u Beču će biti na proslavi 70. rođendana Aloisa Mocka, bivšeg austrijskog ministra vanjskih poslova i potpredsjednika austrijske vlade. Na svečanosti u austrijskom parlamentu premijer Sanader govorit će o Mockovim zaslugama za međunarodno priznanje Hrvatske.

MADRID - Hrvatski šef diplomacije Miomir Žužul doputovat će u dvodnevni službeni posjet Španjolskoj. Žužul će u srijedu, drugog dana svog boravka u Madridu, razgovarati sa svojim domaćinom, španjolskim ministrom vanjskih poslova Miguelom Angelom Moratinosom.

BRUXELLES - Hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović boravit će u radnom posjetu Belgiji gdje će se u Bruxellesu sastati s irskim povjerenikom za zdravstvo i zaštitu potrošača Davidom Byrneom. Teme razgovora bit će odnosi Hrvatske i EU u svjetlu europskog summita 17. i 18. lipnja.

SEA ISLAND, Georgia - Summit G-8, najrazvijenijih zemalja svijeta kojem je domaćin američki predsjednik George W. Bush. Osim SAD-a sudjeluju predstavnici Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Rusije, Velike Britanije kao i predstavnici Europske unije. Očekuje se da će pitanja budućnosti Iraka i reformi na širem području Bliskog istoka dominirati susretom, a bit će govora i o neširenju oružja za masovno uništenje, svjetskom gospodarstvu i visokim cijenama nafte.

PRIŠTINA - Predstavnici Kontaktne skupine, Europske unije i NATO-a razgovarat će o stanju na Kosovu, nakon nasilja albanskih ekstremista u ožujku kada je ubijeno 19 ljudi i počinjene su ogromne materijalne štete.

U razgovorima će sudjelovati i civilni upravitelj UN-a na Kosovu u ostavci Harri Holkeri.

BRUXELLES - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer govorit će o dnevnom redu NATO-ova summita u Istanbulu koji će se održati od 27. do 29. lipnja.

VARŠAVA - Posjet kineskog predsjednika Hu Jintaoa.

- Planet Venera proći će ispred Sunca što će biti vidljivo sa Zemlje.

DEŽURNI:

Noć: Zrinka Trešćec

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

Tel: 385 1 4808645

Fax: 385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙