FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI GLASAČI SVE SKLONIJI KERRYJU U ODNOSU NA BUSHA

WASHINGTON,10. lipnja(Hina) - Nezadovoljstvo smjerom u kojem se krećezemlja i sumnje u politiku predsjednika Georgea W. Busha u Iraku igospodarstvu dovele su do jasnog vodstva u popularnosti predsjedničkogkandidata Johna Kerryja među američkim biračima, pokazalo je četvrtakistraživanje javnoga mišljenja lista Los Angeles Times.
WASHINGTON,10. lipnja(Hina) - Nezadovoljstvo smjerom u kojem se kreće zemlja i sumnje u politiku predsjednika Georgea W. Busha u Iraku i gospodarstvu dovele su do jasnog vodstva u popularnosti predsjedničkog kandidata Johna Kerryja među američkim biračima, pokazalo je četvrtak istraživanje javnoga mišljenja lista Los Angeles Times.

U istraživanju provedenom od subote do utorka za Kerryja se opredijelilo 51 posto anketiranih birača, a za Busha 44 posto.

Skoro tri petine ispitanika kazalo je da se Sjedinjene Države pod Bushovim vodstvom kreću u krivom smjeru, a 56 posto drži da je zemlji potreban novi smjer.

Većina ne odobrava način na koji vodi operaciju u Iraku i američko gospodarstvo unatoč nedavnim ohrabrujućim razvojem događaja na oba područja.

Bushov učinak u Iraku sada ne odobrava 55 posto Amerikanaca, a 44 posto odobrava. Glede ekonomije 54 posto ne odobrava Bushu, dok 43 odobrava unatoč snažnom gospodarskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta.

Ipak, najnovije istraživanje pokazuje da 51 posto Amerikanaca odobrava ukupni način na koji Bush obavlja posao predsjednika. Ocjena od 50 posto je granica koja je do sada na predsjedničkim izborima davala pobjedu aktualnom predsjedniku.

Ukupno povoljnija ocjena pripisuje se dojmu Amerikanaca da je Bush bolji od Kerryja u borbi protiv terorizma te praktički jednoglasnoj potpori konzervativnijih glasača.

Više birača kaže da Bush dijeli njihove moralne vrijednosti više nego Kerry. Skoro polovica smatra da Kerry stalno mijenja svoja stajališta za razliku od Busha.

Istraživanje je pokazalo i da je Kerry uspio u očima Amerikanaca izbrisati Bushovu raniju prednost glede čelničkih svojstava. Na pitanje tko bi bio snažan vođa zemlje, za oba se kandidata izjasnilo otprilike isti broj ispitanika, naime po 44 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙