FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSHI I KERRY PRIKUPILI REKORDNE IZNOSE ZA SVOJE KAMPANJE

WASHINGTON,21. svibnja 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W.Bush prikupio je do sada rekordnih 200 milijuna dolara za svojreizbor, a njegov demokratski protivnik senator John Kerry također jepostavio rekord za izazivača prikupivši 117 milijuna dolara.
WASHINGTON,21. svibnja 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush prikupio je do sada rekordnih 200 milijuna dolara za svoj reizbor, a njegov demokratski protivnik senator John Kerry također je postavio rekord za izazivača prikupivši 117 milijuna dolara.

Bushovih 200 milijuna dolara, koje je njegov izborni stožer u četvrtak prijavio američkom Izbornom povjerenstvu, predstavlja daleko najveći iznos koji je bilo tko do sada prikupio u povijesti američkih izbora.

Velikim prikupljenim iznosima pridružili su se i veliki troškovi.

Bush je do sada za svoju predizbornu promidžbu potrošio oko 126 milijuna dolara, dok je Kerry potrošio 89 milijuna od početka godine.

Bush i Kerry će, nakon što krajem ljeta na konvencijama Republikanske odnosno Demokratske stranke, budu službeno izabrani za predsjedničke kandidate od države dobiti za izbore još po 75 milijuna dolara.

Veliki dio novca i Bush i Kerry potrošili su na televizijske spotove u kojima Bush uglavnom napada Kerryja da je nedovoljno čvrst u obrani zemlje i nacionalnoj sigurnosti te da je sklon povećanju poreza. Kerry nastoji sebe predstaviti kao ratnog heroja iz Vijetnama koji će voditi računa o običnim Amerikancima zabrinutima visokom nezaposlenošću. Kerry je i obećao da će dobiti međunarodnu pomoć za sređivanje problema u Iraku.

Istraživanja javnoga mnijenja pokazuju izjednačenu predsjedničku utrku između Busha i Kerryja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙