FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČEŠKA UVODI FINANCIJSKU POLICIJU

PRAG, 18. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Češka državna policija formirapostrojbu za otkrivanje poreznih prijevara, kao dio vladine borbeprotiv financijskog kriminala, objavio je danas tamošnji dnevni listHospodarske noviny.
PRAG, 18. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Češka državna policija formira postrojbu za otkrivanje poreznih prijevara, kao dio vladine borbe protiv financijskog kriminala, objavio je danas tamošnji dnevni list Hospodarske noviny.

Nekih 300 djelatnika financijske policije počet će pročešljavati porezne prijave za šest tjedana u lovu na one koji izbjegavaju plaćanje poreza, bave se pranjem novca, krijumčare alkohol i duhan te one koji varaju na lož ulju.

Nisu svi s time sretni. Zastupnik opozicije u parlamentu Petr Necas kazao je za taj list da će odred narušavati privatnost osoba te da bi moglo doći do 'političkih zlouporaba'.

No, ministar unutarnjih poslova Stanislav Gross brani osnivanje tog odreda, istaknuvši da on ima ključnu ulogu u ispunjavanju obećanja premijera Vladimira Spidle da će suzbiti tzv. sivu ekonomiju.

Dužnosnici vlade tvrde da izbjegavanje plaćanja poreza državu godišnje stoji milijarde kruna (na 10-ke milijuna dolara). U zadnjih nekoliko mjeseci češka vlada poduzela je vidljive korake za ojačavanje borbe protiv prijevara. Policija je uhitila neke carinske djelatnike, suce, pa čak i nogometne dužnosnike pod optužbama za korupciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙