FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRAČNE SVAĐE MOGU BITI GORE ZA DJECU OD RAZVODA BRAKA

PEKING, 10. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Česte svađe među roditeljimamogu nanijeti veću psihološku štetu djeci od razvoda braka, pokazalisu rezultati istraživanja kineskih znanstvenika.
PEKING, 10. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Česte svađe među roditeljima mogu nanijeti veću psihološku štetu djeci od razvoda braka, pokazali su rezultati istraživanja kineskih znanstvenika.

Istraživanje, u kojem je sudjelovalo 855 djece iz osnovnih i srednjih škola u kineskome gradu Harbinu, pokazalo je da djeca iz obitelji u kojima se roditelji često svađaju imaju psiholoških problema. Te probleme imala su djeca iz 32 posto obitelji u kojima su roditeljske svađe bile česte.

Psihološke probleme imalo je 30 posto djece razvedenih roditelja i 19 posto djece iz "normalnih" obitelji.

"Neki roditelji tvrde da se ne rastaju zbog svoje djece, ali umjesto toga imaju svakodnevni rat u kući, što ostavlja puno ozbiljnije posljedice na djecu", kazao je kineski psiholog Wang Limin, koji je vodio ovo istraživanje.

"Osnovna je odgovornost roditelja da svojoj djeci osigura osjećaj sigurnosti, a osobni napadi između roditelja mogu imati nepopravljivi, negativni utjecaj na mentalno zdravlje djece", istaknuo je Wang.

Kineski znanstvenik smatra da postoji veća vjerojatnost da se kod djece koja rastu u takvom okruženju pojave psihološki problemi, strahovi, paranoja, nedostatak povjerenja prema budućnosti, posebice što se tiče braka.

U Kini je u posljednjih dvadeset godina porastao broj razvoda braka, koji je dosegao razinu razvoda braka u zapadnim zemljama.

Međutim, zbog socijalnih i legalnih poteškoća razvod braka nije čest u ruralnim područjima Kine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙