FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vinkovcima izložba Antuna Babića

VINKOVCI, 9. lipnja 2004. (Hina) - U izložbenoj dvorani vinkovačkogogranka Matice hrvatske večeras je otvorena izložba "Novi akvareli idrugo" akademskog kipara iz Vinkovaca Antuna Babića, a obuhvaćeno je35 najnovijih radova izvedenih u tehnici akvarela kombiniranog stušem te manji izbor crteža i grafika iz ranijih razdoblja.
VINKOVCI, 9. lipnja 2004. (Hina) - U izložbenoj dvorani vinkovačkog ogranka Matice hrvatske večeras je otvorena izložba "Novi akvareli i drugo" akademskog kipara iz Vinkovaca Antuna Babića, a obuhvaćeno je 35 najnovijih radova izvedenih u tehnici akvarela kombiniranog s tušem te manji izbor crteža i grafika iz ranijih razdoblja.

"Kroz crteže Babić progovara kiparski, a novost je kolorit koji se prepoznaje u njegovim likovnim djelima", rekao je, predstavljajući izložbu, predsjednik vinkovačkog ogranka Matice hrvatske dr. Dražen Švagelj.

U nazočnosti velikog broja Vinkovčana te samog umjetnika izložbu je otvorio gradonačelnik Vinkovaca dr. Mladen Karlić. Otvorena je do 20. lipnja.

Akademski kipar Antun Babić (1931.) diplomirao je 1958. godine na studiju kiparstva na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Vanje Radauša.

Prvi put izlaže s Amaterskom likovnom grupom 1950., a prvu samostalnu izložbu priređuje u Vinkovcima 1959. godine.

U kiparstvu najčešće koristi tehniku terakote, a u grafici linoreza. Objavio je šest grafičkih mapa, a kiparska su mu djela postavljena u brojnim javnim i sakralnim prostorima.

Objavio je i nekoliko knjiga iz područja likovne pedagogije te je više puta nagrađivan za umjetničko djelovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙