FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba Puntarićeva "Felixa" u zagrebačkoj NSK

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Izložba novinskih karikatura SrećkaPuntarić "Felix u ENES-KA" otvorena je danas u Nacionalnoj isveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u povodu desete obljetnicePuntarićeve "Felix Fun Factory" - prve galerije za humor i karikaturuu Hrvatskoj.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Izložba novinskih karikatura Srećka Puntarić "Felix u ENES-KA" otvorena je danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u povodu desete obljetnice Puntarićeve "Felix Fun Factory" - prve galerije za humor i karikaturu u Hrvatskoj.

Književnik Hrvoje Hitrec čestitao je Puntariću na izuzetnim karikaturama koje proizvodi, kako je rekao, "na užas svih onih koji tvrde da Hrvati nemaju smisla za humor".

Urednik Večernjeg lista Vladimir Barišić upozorio je da su karikature izuzetno složena forma koju, nažalost, objavljuje sve manje novina. Večernji list je ponosan na dugogodišnju suradnju s "Felixom", kazao je i izrazio nadu da će ona potrajati još dugi niz godina.

Puntarić je prve karikature objavio u humorističkom časopisu "Kerempuh" 1975. i od tada se pojavljuje u gotovo svim tadašnjim dnevnim i tjednim novinama.

Prvu stalnu suradnju ostvario je u sportskom magazinu "SN Revija", a kasnije u "Sprintu". U dnevnom listu "Vjesnik" surađuje od 1986., a u rubrici "Felix" u "Večernjem listu" redovito izlazi od proljeća 1995.

Puntarić je surađivao i s europskim humorističkim časopisima "Nebelspalter" iz Švicarske i "Eulenspiegel" iz Njemačke, a sudjelovao je na gotovo svim kolektivnim svjetskim izložbama i festivalima karikatura gdje je osvojio tridesetak nagrada i priznanja.

Priredio je nekoliko samostalnih izložbi u inozemstvu (Bern, Beč, Budimpešta) i oko dvadesetak domaćih (Zagreb, Slavonski Brod, Bjelovar, Varaždin, Čakovec, Koprivnica, Krapina, Sisak, Rijeka i Samobor).

Srećko Puntarić izdao je 24 knjige karikatura u zemlji i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙