FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRŠĆANSKA APOKALIPTIČNA KNJIŽEVNOST FASCINIRA AMERIKANCE

WASHINGTON, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Nakon sedam godina katastrofai najapokaliptičnijih boleština, Isus Krist vraća se na Zemlju kako bipobijedio Sotonu, spasio preživjele vjernike i utemeljio tisućljetnurajsku vlast.
WASHINGTON, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Nakon sedam godina katastrofa i najapokaliptičnijih boleština, Isus Krist vraća se na Zemlju kako bi pobijedio Sotonu, spasio preživjele vjernike i utemeljio tisućljetnu rajsku vlast.

Takvo je biblijsko proročanstvo koje su zamislili autori knjige "Glorious Appearing - The End of Days", posljednjeg toma književne edicije nazvane "Preživjele iz Apokalipse", vrlo popularne u SAD.

Od 1995. prodano je oko 50 milijuna primjeraka edicije koja se sastoji od 12 tomova. Dva milijuna primjeraka toma "Glorious Appearing" prodana su i prije izlaska iz tiska u travnju, a nedugo nakon toga knjiga je zasjela na čelo najprodavanijih u toj zemlji.

Ta je edicija "predivna za čitanje i razumijevanje tumačenja biblijskih proročanstava", izjavila je poklonica izdanja, koja se na internetu predstavila samo kao Patricia. "S obzirom na naš tehnološki napredak i nacisoidnost, za mene nema nikakve sumnje da je stigao trenutak za povratak Isusa Krista".

U prvoj knjizi iz serije "Ostavljeni: Roman o posljednjim danima Zemlje" iz 1996. dobri kršćani su "začarani" i trenutačno prebačeni u raj, ostavivši iza sebe sva svoja zemaljska dobra, prijatelje i članove obitelji čija je vjera bila nedovoljno jaka.

Oni ostavljeni na Zemlji mogu ipak biti spašeni ako postanu predani kršćani tijekom sedam godina ratova i bolesti koji slijede prije povratka Isusa.

Autori edicije Tim LaHaye i Jerry Jenkins tvrde kako se u njihovim knjigama vjerodostojno fikcionaliziraju biblijska proročanstva. No i katolička i protestantska crkva njihovo su djelo ocijenile prizemnim uratkom, koji se temelji na iskrivljenom tumačenju Biblije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙