FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORATINOS: INTERVENCIJA NATO-A U IRAKU BILA BI "POGREŠKA"

MADRID, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Intervencija NATO-a u Iraku bilabi "pogreška", izjavio je u srijedu španjolski ministar vanjskihposlova Miguel Angel Moratinos, ponovivši kako njegova zemlja nećeponovno slati vojnike u Irak "pod bilo čijim kišobranom".
MADRID, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Intervencija NATO-a u Iraku bila bi "pogreška", izjavio je u srijedu španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos, ponovivši kako njegova zemlja neće ponovno slati vojnike u Irak "pod bilo čijim kišobranom".

"Želio bih da NATO ne ide u Irak, vjerujem da bi to u ovom trenutku bila pogreška", rekao je Moratinos, kako prenosi AFP, na zajedničkoj konferenciji za novinare s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom koja je održana nakon njihova sastanka.

"Bude li NATO raspravljao o toj temi, neće naići na otpor Španjolske, ali ja jasno ponavljam: Španjolska neće biti ni u kakvom kontingentu NATO-a u Iraku... Nećemo sudjelovati u slanju vojnika ma koji bio kišobran te međunarodne nazočnosti", rekao je Moratinos.

Američki predsjednik George Bush u srijedu je pozvao NATO da se više uključi u stabilizaciju Iraka.

Većina od 26 članica saveza poslala je individualno svoje vojnike u Irak, ali NATO pruža tek logističku potporu diviziji pod poljskim zapovjedništvom.

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer u utorak je ustvrdio kako bi taj savez teško mogao "zatvoriti oči" ako iračka vlada idućih tjedana ili mjeseci zatraži njegovu intervenciju u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙