FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik - jubilarna sjednica ekspertne skupine NATO-a za promet i transport

DUBROVNIK, 24. svibnja 2004. (Hina) - Ekspertna skupina NATO-a zapromet i transport održala je prvi put u Hrvatskoj sjednicu, koja jojje ujedno jubilarna 50. sjednica, a na kojoj se danas u Dubrovnikuokupilo 40-ak sudionika.
DUBROVNIK, 24. svibnja 2004. (Hina) - Ekspertna skupina NATO-a za promet i transport održala je prvi put u Hrvatskoj sjednicu, koja joj je ujedno jubilarna 50. sjednica, a na kojoj se danas u Dubrovniku okupilo 40-ak sudionika.

Sjednicu je organiziralo hrvatsko Ministarstvo obrane, obilježavajući Tjedan NATO-a u Hrvatskoj.

Kako je istaknuo pomoćnik ministra obrane Mate Raboteg, jubilarna 50. sjednica ekspertne skupine NATO-a za promet i transport stručna je podloga za buduće međudržavne sporazume u kojima bi Hrvatska mogla postići povoljnije dogovore sa zemljama članicama NATO saveza, koje za prijevoz koriste cestovni i željeznički promet u Hrvatskoj.

Predsjedavajući NATO-ove ekspertne skupine za promet i prijevoz Thilo Forenkhamm rekao je da je najveći problem pitanje standardizacije u NATO-u, a koji se ne tiče samo zemalja članica, nego i zemalja Pakta o stabilnosti.

Zaključci sjednice, koja se prvi put održava u Hrvatskoj, bit će predstavljeni NATO-ovoj radnoj skupini i Vijeću NATO-a da bi zatim zemlje mogle standardizirati odredbe vezane uz pitanje prometa i transporta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙