FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA U PONEDJELJAK U PRIŠTINI

PRIŠTINA,6. lipnja 2004. Hina - Visoki predstavnik Europske unije zavanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana dolazi u ponedjeljak ujednodnevni posjet Kosovu gdje bi trebao razgovarati o procesuprovedbe standarda određenih od strane UN-a, zatražiti ubrzavanjeprovedbe tog procesa, te razgovarati o jučerašnjem ubojstvu srpskogmladića u Gračanici kod Prištine.
PRIŠTINA,6. lipnja 2004. Hina - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana dolazi u ponedjeljak u jednodnevni posjet Kosovu gdje bi trebao razgovarati o procesu provedbe standarda određenih od strane UN-a, zatražiti ubrzavanje provedbe tog procesa, te razgovarati o jučerašnjem ubojstvu srpskog mladića u Gračanici kod Prištine.

"Solana će vidjeti što se događa sa standardima za Kosovo i zatražiti nastavak njihove provedbe", rekli su u nedjelju za medije u Prištini izvori Europske unije.

Po njima, tijekom posjeta Kosovu Solana će se posebno zanimati za materijalne štete koje su nastale tijekom ožujskih nemira.

U okviru posjeta visoki predstavnik EU će u ponedjeljak najprije posjetiti Kosovo Polje a nakon predviđenih susreta s čelnicima kosovskih institucija i političkim čelnicima Albanaca i Srba razgovarat će i s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu u ostavci Harrijem Holkerijem koji dolazi u Prištinu kako bi i službeno okončao desetomjesečni mandat na toj dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙