FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ADOLESCENTI KOJI PREVIŠE GLEDAJU TELEVIZIJU IMAJU PROBLEMA SA SPAVANJEM

CHICAGO, 8. lipnja 2004. (Hina) - Adolescenti koji previše gledajuteleviziju vjerojatno će imati više problema sa spavanjem od onih kojine provode toliko vremena ispred ekrana, izvijestili su istraživači.
CHICAGO, 8. lipnja 2004. (Hina) - Adolescenti koji previše gledaju televiziju vjerojatno će imati više problema sa spavanjem od onih koji ne provode toliko vremena ispred ekrana, izvijestili su istraživači.

Četrdeset milijuna Amerikanaca ima kronične probleme sa spavanjem, teško tonu u san ili se često bude u snu. Autori osmogodišnje studije koja je obuhvatila 759 obitelji tvrde da bi taj problem moglo uzrokovati prekomjerno gledanje televizije.

"Probleme sa spavanjem mogao bi uzrokovati niz faktora povezanih s prekomjernim gledanjem televizije, uključujući povišenu razinu pažnje, uznemirenost, strah ili traumatičan sadržaj nekih emisija, svjetlost i tjelesnu neaktivnost", napisao je autor studije Jeffrey Johnson iz Instituta za psihijatriju pri medicinskom centru sveučilišta Columbia u New Yorku.

Studija objavljena u Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, pokazala je da adolescenti koji su u dobi od 14 godina gledali televizijski program tri sata na dan, u ranoj odrasloj dobi imaju problema sa spavanjem. Ti su se problemi smanjili kad su ispitanici u dobi od 16 godina skratili vrijeme provedeno ispred ekrana na jedan sat ili manje na dan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙