FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ERUPCIJI VULKANA NA JAVI POGINULO DVOJE TURISTA

DŽAKARTA, 8. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Vulkan Bromo, popularnaturistička atrakcija na istočnoj Javi, eruptirao je u utorak, pri čemusu najmanje dvije osobe poginule, a pet ih je ozlijeđeno, rekli sudužnosnici.
DŽAKARTA, 8. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Vulkan Bromo, popularna turistička atrakcija na istočnoj Javi, eruptirao je u utorak, pri čemu su najmanje dvije osobe poginule, a pet ih je ozlijeđeno, rekli su dužnosnici.

Erupcija 2387 metara visokog vulkana dogodila se u utorak oko 15 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu, uzrokujući tri metra visok stup crnog dima, a vrući pepeo i drugi objekti padali su u krugu od 40 kilometara od samog vulkana.

U erupciji su poginule najmanje dvije osobe, oboje turisti - Singapurka i Indonezijac, a ozlijeđeno je najmanje pet osoba, potvrdio je vojni dužnosnik na službi u Nacionalnom parku Bromo Heri Susanto.

Indonezijsko otočje ima više od 100 aktivnih vulkana, a Bromo ima erupcije svakih tri do sedam godina. Posljednja njegova erupcija zabilježena je 2000. godine, ali bez ljudskih žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙