FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROSVJED ZBOG SJEČE STABALA NA ALKARSKOM TRKALIŠTU

SINJ, 8. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik sinjskog ogranka Pokretaprijatelja prirode "Lijepa naša" Nikola Tomašević, danas je nakonferenciji za novinare izrazio revolt i čuđenje zbog sijeće iuklanjanja stabala na alakarskom trkalištu, gdje će se i ovod ljeta po289. put održati svečanosti i natjecanja Sinjske alke.
SINJ, 8. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik sinjskog ogranka Pokreta prijatelja prirode "Lijepa naša" Nikola Tomašević, danas je na konferenciji za novinare izrazio revolt i čuđenje zbog sijeće i uklanjanja stabala na alakarskom trkalištu, gdje će se i ovod ljeta po 289. put održati svečanosti i natjecanja Sinjske alke.

Među 15 stabala što ih je u proteklih nekoliko dana posjeklo sinjsko vodoprivredno poduzeće "Cetina", koje na tom predjelu ugrađuje kanalizacijski kolektor, nalazi se i jedan stoljetni kesten, koji, u drvoredu uz ostale kestenove na trkalištu Sinjske alke, predstavlja posebnu ljepotu i vrijednost.

"Očito je da sinjska gradska vlast ne poštuje odluke koje sama donosi, jer odluka o komunalnom redu jasno propisuje kako se stabla na zaštićenih prostorima, u koje spada i alkarsko trkalište, ne mogu sjeći ni uklanjati bez posebno odobrenja stručne komisije, što u ovom slučaju nije učinjeno", naglasio je predsjednik sinjskog ogranka Pokreta prijatelja prirode "Lijepa naša" Nikola Tomašević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙