FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALBANSKA POLICIJA UHITILA DVOJICU KOSOVSKIH ALBANACA OPTUŽENIH ZA TERORISTIČKA DJELA

PRIŠTINA/TIRANA,8.lipnja 2004(Hina) - Albanska policija uhitila je uponedjeljak navečer u Tirani dvojicu kosovskih Albanaca za kojima jeobjavljena međunarodna tjeralica.
PRIŠTINA/TIRANA,8.lipnja 2004(Hina) - Albanska policija uhitila je u ponedjeljak navečer u Tirani dvojicu kosovskih Albanaca za kojima je objavljena međunarodna tjeralica.

Prema priopćenju albanskog ministarstva unutarnjih poslova za Florimom Ejupijem (25) proglašena je međunarodna tjeralica za više ubojstva počinjenih terorističkim napadom 2001. godine. Navodi se da je on bio optužen za bombaški napad na autobus na liniji Niš-Gračanica, kada je poginulo 11 Srba a gotovo 40 je ranjeno. Ejupi je optužen i za druga kriminalna djela uključujući i ubojstva. On je bio uhićen u ožujku 2001. godine i u travnju prebačen u američki vojni zatvor "Bondsteel" na Kosovu, iz kojeg je pobjegao 14. travnja iste godine. Nakon bijega iz zatvora Ejupi je nastavio činiti teška kaznena djela kao što su ubojstva i ranjavanja, napadi na međunarodnu i kosovsku policiju te ubojstvo jednog kosovskog i međunarodnog policajca i njihovog prevoditelja. Prema albanskoj policiji, za njim je već tri godine objavljena međunarodna tjeralica otkako je pobjegao iz američkog vojnog zatvora kod Uroševca.

I drugog uhićenog, Faika Shaqirija (23), za kojeg se kaže da je bio pripadnik tzv. Albanske nacionalne armije, optužnica tereti za ubojstva te za otimanje građana. Albanska policija navodi da su dvojica Kosovara uhićena na zahtjev i na temelju informacija Civilne misije UN-a na Kosovu (UNMIK-a).

Albanski mediji tvrde u utorak kako su obojica uhićenih pripadnici tzv. Albanske nacionalne armije i navode da se ubrzo očekuje njihovo izručenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙