FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka: 52 posto stanovnika Kosova živi u siromaštvu

PRIŠTINA,27.svibnja.2004(Hina) - Siromaštvo na Kosovu produbljuje se,pokazao je "Gospodarski memorandum Kosova", analiza Svjetske banke.
PRIŠTINA,27.svibnja.2004(Hina) - Siromaštvo na Kosovu produbljuje se, pokazao je "Gospodarski memorandum Kosova", analiza Svjetske banke.

Prema analizi Svjetske banke koja je u četvrtak objavljena u Prištini, 15 posto stanovnika Kosova živi u ekstremnom siromaštvu, dok 37 posto sebe smatra siromašnijima nego što su bili.

Prema objavljenim podacima 15 posto građana raspolaže dnevno s 0,93 eura, što je ispod granice krajnjeg siromaštva, a 37 posto živi s 1,44 eura .

Tijekom prezentiranja tog izvješća, kosovski premijer Bajram Rexhepi kazao je da Kosovo teži otvaranju tržišta i dobivanju dugoročnih kredita radi poticanja gospodarskog razvoja i smanjenja siromaštva.

Rexhepi je također upozorio da odgoda rješavanja konačnog statusa Kosova otežava gospodarski razvoj i obeshrabruje strane ulagače.

U izvještaju Svjetske banke za 2002. godinu, stupanj krajnjeg siromaštva na Kosovu bio je 12 posto, dok je sada povećan na 15 posto.

Svjetska banka kao razloge takva stanja navodi nedostatak gospodarskog rasta i smanjenje donacija za 70 posto u razdoblju između 2000. i 2003. godine. Nadalje, na Kosovu je samo četiri posto uvoza pokriveno izvozom, što svjedoči o golemom trgovinskom deficitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙