FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sisak: otvorena spomen-soba poginulim braniteljima

SISAK, 7. lipnja 2004. (Hina) - U Sisku je večeras na prigodnu skupupred zgradom Uprave za obranu otvorena spomen-soba poginulim hrvatskimbraniteljima Domovinskog rata sa sisačkog područja.
SISAK, 7. lipnja 2004. (Hina) - U Sisku je večeras na prigodnu skupu pred zgradom Uprave za obranu otvorena spomen-soba poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata sa sisačkog područja.

U spomen-sobi, otvorenoj u sklopu proslave Dana grada i blagdana gradskog zaštitnika sv. Kvirina, nalaze se fotografije 233 hrvatska branitelja sa sisačkog područja koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Dinko Pintarić istaknuo je da je ponosan što je gradonačelnik koji može otvoriti spomen-sobu u počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. "Čast mi je što je naš grad ušao u red bratstva onih gradova koji ovako odaju nikad dostatno priznanje i zahvalu onima koji su dali najvrjednije na oltar domovine, a to je život", rekao je Pintarić.

"Ovi naši hrvatski dečki i muževi, čija su imena i prezimena upisana u spomen-sobi i čije slike danas gledamo, nisu dali svoje živote da bi ovaj grad šutio, nego da bi govorio slobodno, da bi bujao i da bi se u njemu gradilo i živjelo. Dali su svoj život da bi gorio onaj vječni plamen do kojeg je Hrvatska stoljećima dolazila, a došla je tek s njima: plamen slobode, suverenosti, neovisnosti i demokracije", rekao je Pintarić.

Napomenuo je da "poginulima za svoju i našu slobodu Sisak i Hrvatska nikada neće moći reći dovoljno hvala", pozvavši da "spomen-soba poginulim braniteljima u Sisku postane hodočašćem ne samo Siščana, ljudi iz Sisačko-moslavačke županije, nego svih onih koji dolaze u Sisak iz ostale Hrvatske i izvan nje".

Spomen-sobu posvetio je župnik Župe sv. Josipa Radnika iz Galdova Anđelko Sesar.

Obitelji poginulih branitelja i uzvanici, među kojima su bili župan Đuro Brodarac, načelnik Policijske uprave Marijan Belošević, načelnik Uprave za obranu Vlado Peleš, prvi zapovjednik Operativne grupe za Sisak i Baniju general Božo Budimir i drugi, položili su vijence i zapalili svijeće na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata u parku Kontrobi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙