FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

na području male kapele postavljena SPOMEN-PLOČA POGINULIM HRVATSKIM BRANITELJIMA

PLITVIČKA JEZERA, 29. svibnja 2004. (Hina) - Na području Male Kapele,nedaleko od Glibodola u Lici, u organizaciji općina Plitvička Jezera iRakovica danas je postavljena spomen-ploča u znak sjećanja na petoricupoginulih hrvatskih branitelja, pripadnika Tigrova, Gromova iČetrnaeste slunjske domobranske pukovnije.
PLITVIČKA JEZERA, 29. svibnja 2004. (Hina) - Na području Male Kapele, nedaleko od Glibodola u Lici, u organizaciji općina Plitvička Jezera i Rakovica danas je postavljena spomen-ploča u znak sjećanja na petoricu poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika Tigrova, Gromova i Četrnaeste slunjske domobranske pukovnije.

Na današnji dan, 29. svibnja 1993. godine, na području Male Kapele od postavljenih mina poginuli su Joso Žafran i Milan Bićanić iz Čatrnje, te Ivica Bićanić, Stipe Mesić i Marijan Bićanić iz plitvičkog naselja Smoljanac.

U nazočnosti predstavnika općina Plitvička Jezera i Rakovica, te rodbine i ratnih suboraca spomen-ploču blagoslovio je župnik Mile Šajfar.

Na istom mjestu odana je počast i Antunu Špoljariću iz Poljanke, također hrvatskom branitelju, koji je na današnji dan lani poginuo od zaostale mine, odajući počast svojim ratnim suborcima i prijateljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙