FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: Ministarstvo će podržati braniteljsko zadrugarstvo

BREGANA, 24. svibnja 2004. (Hina) - Ministrica obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti i predstavnici Poljoprivredno-stočarsko-voćarske zadruge "Samobor" - zadruge branitelja, potpisalisu danas u prostorima Poslovnog centra "Samobor" u Bregani Ugovor oprovedbi programa poticanja zadruga radi zapošljavanja isamozapošljavanja hrvatskih branitelja, vrijedan 500 tisuća kuna, akojim će Ministar
BREGANA, 24. svibnja 2004. (Hina) - Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predstavnici Poljoprivredno- stočarsko-voćarske zadruge "Samobor" - zadruge branitelja, potpisali su danas u prostorima Poslovnog centra "Samobor" u Bregani Ugovor o provedbi programa poticanja zadruga radi zapošljavanja i samozapošljavanja hrvatskih branitelja, vrijedan 500 tisuća kuna, a kojim će Ministarstvo poduprijeti rad te zadruge.

Taj je ugovor sastavni dio nedavno predstavljenih mjera poticanja osnivanja zadruga branitelja u okviru Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja, rekla je ministrica Kosor i pohvalila rad zadruge branitelja "Samobor".

Naglasila je da će se iz iskustava te zadruge kao "pilot-projekta" moći raditi projekcije za proračun iduće godine te da će se takvi projekti poticati u cijeloj zemlji, a posebice na područjima od posebne državne skrbi.

Vjerujem da će ovaj pilot-projekt dati dobre rezultate i da će se u okviru ove zadruge što više branitelja educirati u pokretanju vlastitog posla, rekla je Kosor dodavši da će ta zadruga postati centar u kojemu će branitelji moći dobiti i poduku i informacije, kao i stvarnu pomoć u pokretanju posla. Istaknula je da je ova mjera pomoći braniteljskom zadrugarstvu samo jedna od mjera kojima se želi pomoći hrvatskim braniteljima u pokretanju vlastitog posla i samozapošljavanja, a za što je iz državnog proračuna izdvojeno oko 11 milijuna kuna.

Na pomoći Ministarstva zahvalio je ravnatelj zadruge Stjepan Jelić rekavši da je taj projekt pokazao dobre rezultate i da će njihova iskustva pomoći braniteljima u drugim dijelovima Hrvatske. Obećao je ministrici Kosor dobre rezultate i u provedbi ovog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙