FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MARIAZELL: PORUKA BISKUPA SA SREDNJOEUROPSKOGA KATOLIČKOG DANA

MARIAZELL, 22. svibnja 2004. (Hina) - Biskupi iz Hrvatske, Slovačke,Slovenije, BiH, Austrije, Poljske, Češke i Mađarske, koji susudjelovali na Srednjoeuropskome katoličkom danu, poslali suzajedničku poruku na završetku euharistijskog slavlja u Mariazellu.
MARIAZELL, 22. svibnja 2004. (Hina) - Biskupi iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije, BiH, Austrije, Poljske, Češke i Mađarske, koji su sudjelovali na Srednjoeuropskome katoličkom danu, poslali su zajedničku poruku na završetku euharistijskog slavlja u Mariazellu.

Biskupi su u zajedničkoj poruci istaknuli kako je najvažnije ljudima pokazivati Krista, učiti moliti i poučavati moliti, produbljivati i produbiti vjersko znanje.

Također su poručili da se treba očuvati kultura nedjelje kao zajedničkog dana većeg počinka i dana slavljenja Boga, a upozorili su i na očuvanje života od rođenja do smrti, te na promicanje solidarnosti u Europi i svijetu.

Ta solidarnost, ističu biskupi u zejedničkoj poruci u sklopu Srednjoeuropskoga katoličkog dana, nakon "hodočašća naroda" u Mariazellu, ne smije ponovno oslabiti. Biskupi mole sve kršćane da nastave odavno utvrđen put na europskom kontinentu u razvoju ekumenizma u Europi i u svijetu.

(Hina) xat ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙