FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA - SLOVAČKA 1-0 (ŠIRA VERZIJA)

RIJEKA, 29. svibnja (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacija u sklopupriprema za odlazak na EURO u Portugal (12. lipnja - 4. srpnja)svladala je u prijateljskoj utakmici u Rijeci Slovačku sa 1-0 (1-0).
RIJEKA, 29. svibnja (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacija u sklopu priprema za odlazak na EURO u Portugal (12. lipnja - 4. srpnja) svladala je u prijateljskoj utakmici u Rijeci Slovačku sa 1-0 (1-0).

Stadion Kantrida

HRVATSKA - SLOVAČKA 1-0 (1-0)

Sudac: Kassai (Mađarska). Gledatelja: 6.000

Strijelac: 1-0 Olić (29)

HRVATSKA: Pletikosa, Šimić (od 80. Agić), Šimunić, Bjelica (od 46. N. Kovač), R. Kovač (od 52. Tokić), Živković, Rapaić (od 71. Neretljak), Rosso, Olić, Mornar (od 65. Leko), Šokota (od 72. M. Marić)

SLOVAČKA: Koenig, Greško, Petraš, Kratochvil, Varga, Karhan (od 46. Demo), Zabavnik, Michalik (od 65. Davičovič), Kisel (od 46. Janočko), Nemeth, Vittek (od 65. Reiter)

Pretposljednju provjeru uoči EURA hrvatska reprezentacija odigrala je vrlo dobro, poglavito u prvih 45 minuta tijekom kojih je potpuno nadigrala goste iz Slovačke, te stvorila nekoliko izrazitih prilika za pogodak. Glavni "krivac" što je prednost Hrvatske bila izražena samo sa 1-0 bio je vratar Slovačke Miroslav Koenig koji se istaknuo s nekoliko odlinih obrana.

Ipak, niti Koenig nije uspio zaustaviti udarac glavom Ivice Olića u 29. minuti nakon preciznog centaršuta Milana Rapaića.

U drugom poluvremenu tempo utakmice bitno je pao, a razlog tomu je što su naši reprezentativci morali igrati protiv vrlo jakoga vjetra koji im je puhao u prsa, ali prijetan je bio i izostanak pravoga graditelja igre nakon izlaska Nenada Bjelice.

Jedinu brigu izborniku Bariću mogao bi predstavljati neplaniran izlazak Roberta Kovača u 52. minuti koji je osjetio bol u nozi. Za nadati se da nije riječ o nečemu ozbiljnom.

Izbornik Barić u ovoj utakmici nije mogao računati na Dadu Pršu koji je tek pristigao na reprezentativne pripreme, te Ivana Klasnića koji je nastupao za Werder u finalu Kupa Njemačke (i postigao pogodak). Također, zbog lakših ozljeda u kombinaciji za utakmicu nisu bili Igor Tudor i Joey Didulica.

Posljednju provjeru uoči odlaska u Portugal Hrvatska će imati sljedeće subote protiv Danske u Kopenhagenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙